Tips voor kantoor decoratie

Samenvatting Artikel

Heb jij het gevoel dat jouw kantoor gezelligheid en sfeer mist? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Een kantoorinrichting die gezelligheid en sfeer biedt, zorgt voor een huiselijk gevoel. Daarnaast kan het zorgen voor meer inspiratie en nieuwe ideeën bij jouw werknemers. In dit artikel geven wij 5 tips om jouw kantoor te decoreren.

1. Maak gebruik van kleuren

Je kunt je kantoor decoreren door gebruik te maken van kleuren. Kies ervoor om de wanden in jouw kantoor zo neutraal mogelijk te houden. Dit is een veilige keuze waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Bijvoorbeeld de kleur: wit. De kleur wit zorgt voor een ruimtelijk gevoel, waardoor je kantoor veel groter lijkt dan dat het is. Door gebruik te maken van diverse kleuren, creëer je voor jouw  kantoor een huiselijke sfeer. Denk aan zachte tinten of warme kleuren. Wil je iets anders? Dan kun je natuurlijk kiezen voor felle kleuren. Natuurlijk hoef je niet één hele muur te schilderen, maar kun je er ook voor kiezen om kleuren terug te laten komen in de decoratie. Bijvoorbeeld in een schilderij, posters of het kantoormeubilair.

Wist je dat? …De kleuren oranje of geel zorgen voor een toename van de energie en daarmee de productiviteit?

2. Bedrijfspand laten schilderen

Een kale muur weer tot leven brengen kan met een grote poster of een ingelijste foto. Wil je iets unieks en wat anders? Dan kun je ervoor kiezen om een zelfgemaakt schilderij te laten schilderen. Het effect van een schilderij zorgt ervoor dat jouw kale muur weer tot leven komt. Een leuke optie is om het bedrijfspand te laten schilderen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van warme verfkleuren of juist felle verfkleuren. De keuze van de kleurencombinatie en de grote van het schilderij zorgt voor een knus gevoel in de wachtkamer of in een vergaderruimte.

3. Kantoormeubilair

Kantoormeubilair zorgt ervoor dat jouw kantoor meer sfeer krijgt. De wachtkamer is de eerste ruimte waar jouw (nieuwe) klanten of bezoekers worden ontvangen. Het is van essentieel belang dat deze ruimte uitnodigend is. Zo kun je ervoor kiezen dat er een comfortabele bank staat met een mooie salontafel, in plaats van een aantal stoelen. Een vergaderruimte is praktisch ingericht, aangezien je in deze ruimte geconcentreerd en gefocust bent. Deze ruimte kan ook sfeervoller worden ingericht door middel van praktische en comfortabele vergaderstoelen. Daarnaast kunnen de muren worden gedecoreerd met schilderijen, whiteboards of een motiverende quote. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer, maar kan ook motiverend zijn om nieuwe ideeën te bedenken.

4. Team laten schilderen

Schilderijen gebruik je op veel verschillende manieren, zowel voor het creëren van een huiselijke sfeer of om de ruimte op te frissen. Al jaren een fotolijstje, met jouw team, op de vensterbank staan en toe aan iets vernieuwends? Een unieke optie is om een schilderij te laten maken van jouw team. De ingelijste foto vervang je vervolgens voor een uniek decoratiestuk aan de muur. Het schilderij kan worden gebruikt als hoofd decoratie of als een accent.

5. Diverse planten

Maak je kantoor huiselijker door middel van diverse planten. Planten zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer in een ruimte. Creëer een ‘thuisgevoel’ met kleine plantjes op de bureaus van jouw werknemers of pak het groter aan. Zo kun je jouw kantoor decoreren met een aantal grote planten in gekleurde plantenbakken. Een andere unieke optie is om een moswand te laten maken. Dit zorgt voor een natuurlijke sfeer in de ruimte. Bovendien zorgen planten voor gezonde, frisse lucht en veel zuurstof!

Met deze decoratie tips kan jouw kantoor weer opnieuw worden gedecoreerd. Bovendien zorg je ervoor dat jouw kantoor een huiselijke sfeer krijgt, terwijl er efficiënt wordt gewerkt. Oh, en wellicht komen er weer hele nieuwe inzichten en ideeën in een ruimte met meer kleur!

Tips voor kantoor decoratie feature image square

Recente blog artikelen